– personligt brev

Är du student som ska söka sommarjobb under sommarlovet? Och är detta kanske till och med första gången du ska söka ett jobb? Det finns flera viktiga saker att tänka på när du skriver ett personligt brev till sommarjobbet. Läs våra enkla tips för att optimera ditt personliga brev:

Tips för personligt brev - sommarjobb

1. Inled starkt

Inled inte ett personligt brev med vad du heter eller din ålder. Inled istället med något som får dig att stå ut från mängden. Har du några meriter som passar jobbet så lyft fram dem lite extra.

2. Lyft fram vad du vill och varför du vill det

När du söker ett jobb så gör research om företaget och företagets behov. Lyckas du i ditt personliga brev pricka in företagets behov ökar du dina chanser att få jobbet.

3. Tveka in på vad du gjort

Som ung person kan det kännas svårt att skriva ett långt personligt brev fyllt med tidigare erfarenheter. Även om du inte har något tidigare jobb har du kanske spelat i ett lag, varit med i ett band eller klippt grannens gräsmatta. Skriv ner detta i ditt personliga brev.

4. Tänk på stavningen

Be en kompis, dina föräldrar eller en lärare att korrekturläsa ditt personliga brev för att upptäcka stavfel. Har du lagt mycket tid på ditt personliga brev kan det vara lätt att missa simpla stavfel.

allasommarjobb.se hittar du både mallar och tips för hur du skriver ett bra personligt brev till sommarjobb.

Att söka sommarjobb

När det väl är dags att söka sommarjobb är det viktigt att söka på rätt ställen. Du kan dels fråga anhöriga om de vet om något ledigt jobb, gå direkt till företagen och fråga om de söker efter sommarjobbare eller leta online. Allasommarjobb.se är även en platsbank fylld av jobbannonser för olika typer av sommarjobb.

 

Stort lycka till med ditt jobbsökande!