Personligt brev - Sjuksköterska

Är du sjuksköterska och söker dig vidare i din karriär eller håller du just nu på att utbilda dig? Om svaret är ja på någon av dessa frågor så finns det flera saker du bör ha i åtanke inför stundande jobbsökande – en av dessa saker är ditt personliga brev. På denna sida delar vi med oss av våra bästa tips, råd och exempel när det kommer till att skriva personligt brev som sjuksköterska.

Shot of a female nurse standing confidently with her arms crossed

5 tips - Personligt brev sjuksköterska

När det kommer till att skriva ett personligt brev så bör detta alltid vara specifikt anpassat till den bransch du söker till. Därför delar vi här med oss av våra fem bästa tips för att skriva personligt brev som sjuksköterska.

Tips 1: Tänk på strukturen

Det är viktigt att du har textstrukturen i åtanke när du skriver ett personligt brev. Ingen kommer att orka läsa rad ut och rad in utan rätt styckesindelning och struktur i sin helhet. Var därför noggrann med att skriva ditt personliga brev på ett sätt som gör det enkelt att läsa.

Tips 2: Fokusera på patienten

Det viktigaste av allt som sjuksköterska är att du sätter dina patienter i centrum. Var tydlig med att det är just patienterna som har ditt fulla fokus i alla lägen.

Tips 3: Visa att du brinner för yrket

I ditt personliga brev vill du visa för framtida arbetsgivare att du brinner för yrket. Ingen vill anställa en slöfock som tar ett jobb bara för att tjäna lite pengar, utan man vill anställa en passionerad sjuksköterska som kommer in som en frisk fläkt.

Tips 4: Påvisa relevanta egenskaper

Det gäller inte bara att du brinner för sjuksköterskejobb. Du måste även kunna påvisa att du kommer med en ryggsäck full av kunskap och egenskaper som du är redo att dela med dig av.

Tips 5: Påvisa kunskap om arbetsplatsen

Alla arbetsgivare vill att personen som sökt jobbet har gjort det av en anledning. Dels för att just tjänsten lockar, dels för att arbetsplatsen lockar. Det är därför viktigt att du påvisar kunskap om arbetsplatsen i fråga för att på så sätt visa att du har koll på vart du söker dig.

Personligt brev sjuksköterska – Mall

Letar du efter mer konkreta exempel vad gäller personligt brev för en sjuksköterska? På personligtbrev.se kan du ta del av flera mallar som är anpassade till sjuksköterskor för att finna inspiration till ditt eget personliga brev. Mallarna är dessutom kostnadsfria så att du enkelt kan ladda ner dem och hitta skrivtips.

Lediga jobb som sjuksköterska

Letar du med ljus och lykta efter nya möjligheter och spännande uppdrag för sjuksköterskor? Här tipsar vi om sidor där du kan hitta ditt drömjobb.

  • Bonliva.se – Ett bemanningsföretag för bland annat sjuksköterskor. Bonliva sitter på en djup kunskap och lång erfarenhet vad gäller bemanning av sjuksköterskor. Är du intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vänd dig då till Bonliva!
  • Dedicare.se – Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård och hälsa med specialistkompetens inom just rekrytering och bemanning av sjuksköterskor. Ta nästa steg i din karriär och sök dig till en roll som konsultsjuksköterska via Dedicare!
  • Lakarjouren.se – Läkarjouren erbjuder ett urval av lediga jobb för sjuksköterskor i Sverige. Deras plattform visar ett brett spektrum av tillgängliga uppdrag. Här får du den vägledning du behöver för att inleda din karriär som hyrsjuksköterska.
  • Instacura.se – Ett bemanningsföretag inom vården som specialiserar sig på att matcha sjuksköterskors önskemål med vårdens behov. Genom deras plattform kan sjuksköterskor hitta både heltids-, deltids- och tillfälliga uppdrag inom vården i Sverige.
  • Sskjobb.se – En arbetsförmedlarsida som erbjuder tusentals lediga jobb som sjuksköterska runt om i hela Sverige. Här kan du bläddra bland jobbannonserna för att hitta det som passar dig bäst. På sskjobb.se är ansökningsprocessen enklare än någonsin.
  • Ledigajobb.se – Ytterligare en arbetsförmedlarsida där du kan ta del av ett brett sortiment av lediga sjuksköterskejobb över hela landet. Leta bland de olika arbetsannonserna för att hitta det sjuksköterskejobb som lockar dig mest.